Kristállyal kereskedő párost fogtak Kiskunhalason

A település szemfüles rendőrei egy gyalogost ellenőriztek, akinél 12 alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak, majd röviddel ezután a terjesztőket is elfogták és őrizetbe vették - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.  

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság járőrei megállítottak és igazoltattak egy gyalogost a település egyik kereszteződésében 2023. március 27-én hajnalban. Az egyenruhásokban felmerült a gyanú, hogy nem a mozgás szeretete miatt rója a kilométereket a férfi az éjszaka kellős közepén és a megérzésük most sem csalt: ruházatátvizsgálás során egy tucatnyi alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagot találtak a kabátja alá rejtve. A férfi bevallotta, hogy azokat épp az imént vásárolta egy másik helybélitől.

A rendőrök nem tétováztak, azonnal a terjesztő lakásához vonultak, hogy házkutatást tartsanak. Az ingatlanban bruttó 169,86 gramm kábítószergyanús fehér port és közel 4.3 millió forint készpénzt foglaltak le a rendőrök. Emellett több fogyasztásra és kereskedelemre utaló eszközt is találtak. Az eljárás során gyanú merült fel arra, hogy a férfi élettársa is részt vett a bűnös tevékenységben, ezért mindkettőjüket előállították a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra. A duót új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették és gyanúsítottként hallgatták ki. Az egyenruhások kezdeményezik a 48 éves férfi és 49 éves kedvese letartóztatását. A 39 éves vevőjüket kábítószer birtoklása miatt hallgatták ki.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !