Megverte barátnőjét, annak ellenére, hogy egy hónappal korábban testi sértés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 46 éves férfival szemben, aki az albérletében verte meg barátnőjét, annak ellenére, hogy egy hónappal korábban testi sértés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

A vádirat szerint a vádlott és barátnője a bérelt lakásban összeveszett, majd a férfi több alkalommal fején és mellkasán ököllel megütötte a nőt, aki az arcán is megsérült, valamint bordatörést szenvedett.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a különös visszaeső férfival szemben súlyos testi sértés bűntette elkövetése miatt emelt vádat, melyben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a közel 78.000 forint összegű bűnügyi költséget is a vádlott fizesse meg.

Mivel a vádlott a cselekményét felfüggesztett szabadságvesztés tartama alatt követte el, az ügyészség indítványt tett a korábbi büntetés végrehajtására is. Ugyanis ha az elkövető a próbaidő alatt újabb szándékos bűncselekményt követ el, a felfüggesztett büntetést az új büntetéssel együtt végre kell hajtani.

Így ha a bíróság a vádlottat bűnösnek mondja ki, a mostani cselekménye miatti büntetésen túl további másfél év szabadságvesztés letöltése is vár rá.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !