Késsel a torkánál ébredt a szendrői nyugdíjas

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 22 éves férfi ellen rablás, magánlaksértés és lopás bűntette miatt. Az elkövető egy személygépkocsiból tabletet, valamint készpénzt lopott el, továbbá hajnalban bement a 86 éves gyenge egészségi állapotú sértett férfi lakásába, értékeket gyűjtött össze, a felébredt sértett nyakához pedig kést szorítva követelt pénzt.

A vádirat szerint a vádlott 2022. november hónap elején, délután, Szendrőn meglátott egy személygépkocsit, amelyben a jobb első ülésen kabáttal letakart vagyontárgyak voltak. Elhatározta, hogy megszerzi, ezért az ablakot félig lenyomva kinyitotta az ajtót, és elvett egy több mint 80.000 forint értékű tabletet, valamint pénztárcából 18.000 forintot.

A férfi 2022. december elején, hajnalban az ablakot benyomva, bement a 86 éves, gyenge egészségi állapotú férfi szendrői lakásába. A szobában dísztárgyakat készített össze azért, hogy azokat elvigye, de az alvó sértett felébred. Ekkor a férfi a mellkasára térdelt és egy 22 cm pengehosszúságú kést szorított a torkához, és azzal fenyegette meg, hogy ha nem ad neki pénzt, elvágja a nyakát. A sértett közölte, hogy nincs pénze, mire a vádlott azt mondta, hogy ne hazudjon, hiszen most kapott nyugdíjat, azonban a sértett azt válaszolta, hogy még nem vette fel, és ha megöli, akkor sem tud pénzt adni neki.

A támadó ekkor felállt a sértettről, aki felkelt az ágyból és a villanyt felkapcsolva felismerte a vádlottat, mire a vádlott újból kést szorított a nyakához, ismét pénzt követelve. Eredménytelenül, mivel a sértett újból azt mondta neki, bármit csinál vele, nem tud adni, így a vádlott a 15.000 forint körüli dísztárgyakat magához véve távozott.

Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő különös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !