Ittas állapotban balesetet okozott, majd hagyta meghalni utastársát

A Tatabányai Járásbíróság előkészítő ülésen, halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt indult ügyben hozott ítéletet.

A megállapított tényállás szerint a vádlott közepesen ittas állapotban vezette a személygépkocsit a 1123-as számú úton Tarján felől Gyermely irányába. A gépkocsi jobb oldali első ülésén, biztonsági öv használata nélkül a sértett utazott. A vádlott ittassága okán a járművét nem az út vonalvezetésének megfelelően vezette, és egy útkanyarulatból kihaladva 60 km/óra sebességgel elhagyta az úttestet és jobb oldali elülső részével, mintegy 50-55 km/óra sebességgel egy fának ütközött, majd továbbhaladt és a következő fának is érintőlegesen nekiütközött. A vádlott a balesetet követően a vérző fejsérüléssel rendelkező sértett egészségügyi ellátása iránt nem intézkedett, segítséget nem nyújtott, a balesetet nem jelentette. A balesetet követően a sértett rövid időn belül elhunyt. 

Mindezeket követően a vádlott felhívta egy ismerősét telefonon, hogy segítsen a balesetben megsérült személygépkocsit a helyszínről elvontatni. A férfi mintegy 15-20 perc elteltével ért oda, majd a személygépkocsit Gyermely településre vontatta. A vádlott ekkor értesítette telefonjáról a 112-es segélyhívót, és megkísérelte a balesetben sérült sértett újraélesztését, valamint további segítségért kiabált. 

A Tatabányai Járásbíróság a vádlottat ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette, valamint segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt – halmazati büntetésül - 2 év 6 hónap börtönbüntetésre, 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra és 2 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védője 3 munkanapot tartott fenn a jognyilatkozat megtételére.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !