Elvitte az idős hölgyet bevásárolni, majd ellopta az összes pénzét

A Budai Központi Kerületi Bíróság előkészítő ülést tartott annak a férfinak az ügyében, akit kisebb értékre elkövetett lopás vétségével vádol az ügyészség. 

A vádirat szerint a terhelt 2022. szeptember 13-án személygépkocsijával megállt egy buszmegállónál, s megszólította az ott várakozó idős hölgyet. Felajánlotta neki, hogy valamennyi készpénzért cserébe elviszi őt az egyik bevásárlóközpontba. A sértett a vádlott ajánlatát elfogadva beszállt a gépjárműbe és elment a terhelttel a bevásárlóközponthoz, ahol a nő egy nagyobb összegű készpénzt is felvett a postahivatalban. 

A visszaúton a sértett megkérte a vádlottat, hogy álljon meg.  E kérésnek a terhelt oly módon tett eleget, hogy letért egy mellékútra, s ott állította le az autót. Megálláskor a sértett azzal a céllal vett elő pénztárcájából 2500 forintot, hogy azt a vádlott részére átadja. Ekkor a terhelt közölte a sértettel, hogy ez az összeg kevés, 5000 forintot követelt az idős hölgytől, aki azonban ezt az összeget nem adta oda a férfinak. A vádlott erre kikapta a sértett kezéből a pénztárcát, az abban lévő készpénzt kivette, majd kiutasította az idős hölgyet a kocsijából. A sértett erre kiszállt a járműből, a terhelt pedig távozott a helyszínről.

Korábban a bíróság tárgyalás tartása nélkül, büntetővégzésben a terhelttel szemben 1 év – 2 év 6 hónap   próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztést szabott ki. A vádlott ezután kérte tárgyalás tartását, ezért a bíróság a mai előkészítő ülésen azt hatályon kívül helyezte.

Az ülésen a vádlott nem ismerte be bűnösségét, ezért a bíróság – a bizonyítási indítványok elhangzását követően – tárgyalásra utalta az ügyet. Az eljárás 2023. május 18-án a terhelt kihallgatásával folytatódik. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !