Gyermeküket kezében tartó élettársát bántalmazta a nógrádi férfi

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 31 éves férfival szemben, aki úgy bántalmazta élettársát, hogy annak kezében volt az alig két éves gyermekük - közölte a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a 31 éves vádlott féltékenység miatt összetűzésbe került élettársával. A vita odáig fajult, hogy a nőt bántalmazni kezdte. A sértett kezében tartotta az alig két éves gyermeküket, amikor a vádlott ököllel rátámadt, a nő pedig ennek következtében a gyermekkel együtt elesett. A vádlott a bántalmazással még ekkor sem hagyott fel: a földön fekvő és a gyermeket a karjában tartó sértettet szidalmazva rugdosta és ütlegelte házuk udvarán. Az apa a gyermeket ki akarta tépni a nő kezéből, aki ezt nem hagyta, míg végül gyermekével együtt egy romos házba menekült a támadója elől.

A férfi ekkor egy vascsövet vett a kezébe és azzal kezdte ütni riválisa utcán parkoló járművét, melyben kár nem keletkezett.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló, súlyos orrcsonttörést szenvedett. A vádlott a gyermek testi fejlődését is veszélyeztette, mivel a sértettet úgy bántalmazta, hogy annak kezében és így a bántalmazás hatókörében volt gyermekük is.

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a férfival szemben kiskorú veszélyeztetésének bűntette, súlyos testi sértés bűntette és garázdaság bűntette miatt emelt vádat. Vádiratában szabadságvesztés, közügyektől eltiltás és foglalkozástól eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a közel 50.000 forint bűnügyi költséget is a vádlott fizesse meg. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !