Hajnalban ütöttek rajra a kétegyházi tolvajokon, egyszerre hat férfit fogtak el

Az elmúlt hónapokban több lopás történt Kétegyházán. A rendőrök a bűncselekményekkel összefüggésben egyszerre hat gyanúsítottat fogtak el, a férfiak őrizetben vannak - közölte a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Kétegyházán, 2023. március 22-én hajnalban összehangolt rendőri intézkedés zajlott. A Gyulai Rendőrkapitányság és a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság „Körös” Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei az elmúlt hónapokban a településen történt lopások feltételezett elkövetőit fogták el. Tavaly novemberben és decemberben építési területekről tűntek el különböző fémdolgok és gépek, többek között alumíniumkordon, aggregátor és rézkábelek. Idén januárban egy háznak elvitték az utcakapuját, a fémből készült kerítésének egy részét, illetve a házból bútorokat, valamint mosógépet, bojlert, fürdőkádat loptak el. Februárban pedig arról érkezett bejelentés, hogy a Nagy Sándor utcában felszedték egy darabon a járdát, 160 beton járólapot vittek el. A történtek kapcsán indult nyomozások során a rendőrök látókörébe került több család, akik a gyanú szerint úgy jutottak pénzhez, hogy lopott dolgokat adtak el, illetve adtak le egy szomszédos városban működő fémfelvásárlónál.

A rendőri egységek egy időben tíz helyen jelentek meg, és hat bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit fogtak el, mindannyian kétegyháziak. Kihallgatásukkal egyidőben a nyomozók átkutatták azokat a helyeket, ahol lopott dolgokat tárolhattak, illetve olyan embereket kerestek és hallgattak ki, akiknek tudomása lehet a bűncselekményekről, az elkövetőkről.  A hat gyanúsítottat a Gyulai Rendőrkapitányság őrizetbe vette. A nyomozók vizsgálják, hogy az egyes bűncselekményekben melyiküknek milyen szerepe volt, illetve hogy voltak-e további társaik. Emellett tisztázzák, hogy felelőssé tehetők-e a felsoroltakon kívül más bűncselekmények elkövetéséért is. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !