Ellopta egy tihanyi építkezésen diákmunkások pénzét és értékeit

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság munkatársai befejezték az ügy vizsgálatát - közölte a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Tihanyban elszállásolt diákmunkások tettek bejelentést a rendőrségre arról, hogy a szálláshelyükről ismeretlen tettes 300.000 Ft értékben készpénzt, laptopot, hangszórót és egyéb értékeket lopott. Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, aki szintén azon az építkezésen dolgozott, és egy adódó alkalmat kihasználva besurrant a diákok szállására, ahonnan ellopta azok értékeit. A rendőrök a gyanúsítottnál kutatást tartottak, ahol az eltulajdonított tárgyakat - a laptop kivételével - megtalálták.

A 29 éves ceglédi lakost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, melynek során elismerte a bűncselekmény elkövetését. A tettes ellen lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folyt büntetőeljárás.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !