14 éves fiútól rabolt egy férfi Budapesten, korábban pedig egy nőt akart prostitúcióra kényszeríteni

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 23 éves férfival szemben, aki 2022 augusztusában telefont rabolt egy 14 éves fiútól, korábban pedig egy nőt akart prostitúcióra kényszeríteni.

A vádirat szerint a férfi 2021 őszén egy nőt próbált prostitúcióra kényszeríteni. A sértettet egy III. kerületi szállón ismerte meg, akivel egy XIV. kerületi fabódéba költözött. A vádlott 2021 novemberében, egy szóváltást követően bántalmazta a sértettet, ennek során többször megütötte, majd letérdeltette és arra utasította, hogy addig nem állhat fel, amíg azt ő meg nem engedi. Ezt követően közölte a megfélemlített nővel, hogy prostitúciós tevékenységet kell végeznie a Nyugati téri aluljáróban, a keresményét pedig át kell adnia. Ennek során azzal is megfenyegette a nőt, hogy ha megpróbál elszökni tőle, akkor megtalálja és megöli, majd elvette tőle a személyes okmányait és a telefonját is. A bántalmazás és fenyegetés hatására a sértett nem mert ellenkezni, és félelmében mindenben engedelmeskedett a vádlottnak. A férfi ezt követően elindult a sértettel a Nyugati térre azért, hogy ott a nő az ő felügyelete alatt prostitúciós tevékenységet végezzen, útközben azonban a villamoson összeszólalkozott egy utassal, amit a nő kihasznált, leszállt a villamosról és elfutott, majd egy járókelő segítségével értesítette a rendőrséget.

Az elkövető 2022. augusztus 19-én, este, a XIV. kerület, Mexikói úti villamos-végállomás közelében megszólított egy 14 éves fiút, és arra hivatkozva, hogy telefonálni szeretne, elkérte a mobiltelefonját. A fiú nem akarta odaadni, azonban segítő szándékkal felajánlotta, hogy felhívja az általa megjelölt telefonszámot, de a telefonja nála marad. A vádlott először bediktált egy telefonszámot, ezután azonban egy mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont, majd otthagyta. A fiú utánament, és kérlelte, hogy adja vissza a telefonját, a vádlott azonban tenyérrel tarkón ütötte a fiatalt, majd az 55.000 forint értékű telefonnal elszaladt a helyszínről.

A Fővárosi Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit emberkereskedelem bűntett kísérletével, személyi szabadság megsértésének bűntettével, okirattal visszaélés vétségével, valamint rablás bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !