„Mi van te kutya”, „Te rendőrkutya kint megvárunk, és elkapunk" - Szabadnapos rendőrt fenyegettek meg Pécsett

„Mi van te kutya”, „Egy köcs@g rendőrkutya vagy, nem?”, „Te rendőrkutya kint megvárunk, és elkapunk” – ilyen és ennél durvább kifejezésekkel illeték egy edzőteremben szabadidejében erősítést végző rendőrt Pécsett. 

A néhány napja elfogott helyi férfi társaival minden ok nélkül kötött bele a rendőrbe és mindenképp azt akarta kiprovokálni, hogy verekedés legyen a vége. A gyanúsított társaival másnap és az azt követő napon is visszament az edzőterembe, és kifejezetten a fiatal rendőrt kereste. A főtörzsőrmester mindezeket jelentette parancsnokának. A Nemzeti Védelmi Szolgálat ekkor lépett közbe, hiszen alapfeladatuk a védett állományba tartozók védelme. Munkatársaikkal szorosan együttműködve a Pécsi Rendőrkapitányság nyomozói beazonosították, majd elfogták a 46 éves gyanúsítottat és 18 éves társát. Miután a 48 éves gyanúsított ellen több erőszakos bűncselekmény miatt is eljárást folytatnak, a bíróság elrendelte a letartóztatását.

"Megvédjük a védett állományba tartozókat, amennyiben hivatásukkal összefüggésben őket vagy hozzátartozójukat fenyegetés éri. Kollégáink a szükséges képzettséggel, tapasztalattal és speciális eszközökkel rendelkeznek." - olvasható a Nemzeti Védelmi Szolgálat közleményében.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !