Vascsővel és késsel akarták behajtani a 2,5 millió forintos tartozást

Milliókat adtak kölcsön a sértetteknek a terheltek. Pénzüket agresszív módszerekkel próbálták tőlük kikényszeríteni. Felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntette és más bűncselekmények miatt a Váci Rendőrkapitányság indított eljárást az ügyben. A Budakörnyéki Járásbíróság a legszigorúbb kényszerintézkedést rendelte el a két férfival szemben - közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

A gyanúsítottak a sértettek lakásához mentek azért, hogy érvényesítsék egy korábbi kölcsönből – 2.500.000 forintból – eredő tartozásukat. Amikor az ingatlanhoz értek, betörték a társasház bejárati ajtajának üvegét, majd a lépcsőházban szitkozódni kezdtek. Ezt a sértett meghallotta és a fiával együtt kimet a lakásból, hogy távozásra szólítsák fel a rendbontókat. A folyosón a terheltek a sértett fiát vascsővel kezdték el bántalmazni. Mivel a fejét is megütötték, a fiú elvesztette az eszméletét. Közben az idősebb terhelt egy kést vett elő, amivel a földön fekvő bántalmazottat többször megsebesítette. Észlelve a történteket, a sértett felesége is bekapcsolódott a dulakodásba, ami közben a keze megsérült. Végül a két gyanúsított távozott, de előtte még betörték az asszony utcán parkoló autójának az ablakait és életveszélyesen megfenyegették a sértetteket.

Az eset során a legfiatalabb sértett 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, jelenleg sincs kihallgatható állapotban.

Figyelemmel a terhükre róható cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és a kiszabható büntetés mértékére, feltehető, hogy a gyanúsítottak – szabadlábon hagyásuk esetén – megpróbálnák kivonni magukat az eljárás alól, a hatóság elől megszöknének, vagy elrejtőznének. Mindemellett a cselekmény kirívóan erőszakos jellegére és fenyegető kijelentéseikre tekintettel a két férfi a tanúk jogellenes befolyásolásával a bizonyítást megnehezítheti, ezért az ügyészi indítvány szerint a letartóztatásuk indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottakat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatásukat az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2023. március 22-ig. 

A döntést az ügyész és a gyanúsítottak tudomásul vették. Mivel a védők nem voltak jelen, fellebbezésre nekik 3 munkanap áll a rendelkezésükre, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !