Keresés ebben a blogban

A rendőrség, vagy az Interpol nevében leveleket kapott? Átverésről van szó!

Valótlan tartalmú levelek terjednek az interneten, amelynek aláírójaként rendőri vezetőt jelölnek meg. A rendőrség mindenkit arra kér, legyen körültekintő a hozzá érkező emailekkel, és ne adjon esélyt a csalóknak - közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálat.

Ha Ön is kapott a rendőrség, vagy az Interpol nevében gyanús leveleket, akkor hagyja figyelmen kívül, és erre figyelmeztesse a hozzátartozóit is! Egyértelműen átverésről van szó! 

Az alábbi árulkodó jelek utalhatnak arra, hogy az Ön által kapott emailt csalók küldték:

  • Nemzeti Rendőrség Főigazgatóság nem létezik, Országos Rendőr-főkapitányság a helyes megnevezés.
  • Igazságügyi Rendőrség szintén nem létezik.
  • Interpol Központi Iroda (ICB) nem létezik.
  • A nyelvtanilag helytelen megfogalmazás ugyancsak csalókra utalhat.     
  • Amennyiben a Magyarország Rendőrsége e-mailben kommunikál, azt nem külföldi email címről teszi.  
  • Az Országos Rendőr-főkapitányság sem az Interpol, sem az Europol nevében nem kommunikál, azt csak saját nevében, saját email címéről teszi.
  • A törvényi hivatkozások pontatlan megjelölése (pl: a büntetőeljárási törvénykönyv 390-1. cikke nem létezik. Helyesen 2017. évi XC. törvény a büntetőeljárásról. A 390. szakasz nem arról szól, amire a levél utal, és nincs külön cikke sem.)   

Amennyiben elektronikus levelet kap, mindig ellenőrizze a feladót, kiemelten figyeljen a nyelvtanilag helytelen, magyartalan megfogalmazásra! Soha ne kattintson megszokásból, mindig legyen körültekintő! Amennyiben a kapott levelet gyanúsnak ítéli, a kért adatszolgálatatást semmilyen formában ne teljesítse!

Legyen éber, és ne dőljön be a csalóknak!  

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !