Segítséget ajánlott a mozgáskorlátozottnak egy borsodi férfi, majd kifosztotta

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 50 éves férfi ellen kifosztás bűntette és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel visszaélés vétsége miatt. Az elkövető Miskolcon egy mozgáskorlátozott férfinak segítséget ajánlott, azonban a kerekesszékre kötött táskát nagy erővel leszakította, és az abban lévő 17.000 forint készpénzzel, mobiltelefonnal, bankkártyával elfutott.

A vádirat szerint a férfi az egyik miskolci köztéren lévő sörözőnél összeismerkedett egy kerekesszékkel közlekedő mozgáskorlátozott férfival. Felajánlotta, hogy eltolja abba az utcába, ahová szeretne eljutni. A sértett ennek fejében, részére egy üveg bort és 500 forintot ígért. A vádlott egy ideig tolta a sértettet, majd a mozgáskorlátozott állapotát kihasználva - mivel nem fogja tudni őt üldözni - a kerekesszék karfájára kötött válltáskáját nagy erővel megrántotta, így abból az első tárolórész leszakadt.

A férfi a letépett táskarészben lévő 17.000 forint készpénzzel, mobiltelefonnal és bankkártyával elfutott.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű és többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházbüntetést, közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a bíróság állapítsa meg, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !