Kocsmai dulakodás után ellopta a sértett mobiltelefonját egy férfi Hajdúnánáson

A Debreceni Járási Ügyészség kifosztás bűntette és garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy férfi és fiatalkorú társa ellen, akik egy szórakozóhelyen belekötöttek a sértettbe, lökdösték, majd a földre eső mobiltelefonját a felnőtt eltette.

A vádirat szerint a vádlottak barátok. Hajdúnánáson egy bárban tartózkodtak, szeszes italt fogyasztottak. A szórakozóhelyen jelen volt az ittas sértett is, akivel a vádlottaknak korábban nézeteltérésük volt - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A mosdóhoz vezető folyosón az elkövetők találkoztak a sértettel, megállították és a korábbi konfliktus miatt vitatkoztak vele. A vita hevében a fiatalkorú a söröspohár tartalmát a sértett arcába öntötte, majd megragadta a férfi mellkasán a ruhát, így húzta maga felé, miközben a sértett háta mögött álló társa a férfit két kézzel meglökte. A sértett elesett, miközben a zsebéből kicsúszott az értékes mobiltelefonja. Ezt észrevette a felnőtt férfi, hirtelen felvette, majd a sértett felállt és elhagyta a folyosót.

A cselekményt észlelve a szórakozóhely biztonsági őre a vádlottakat távozásra szólította fel. Miután ők kimentek a bárból, a férfi a lopott mobiltelefont az utcán egy  szeméttároló közelében elrejtette, falevéllel betakarta.

A vádlottak magatartása következtében a sértett sérülést nem szenvedett, azonban a mobiltelefon ellopásával 252.000 forint kára keletkezett, amely nem térült meg. A férfi a nyomozás során kérte a kárának a megtérítését.

A vádlottak kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a szórakozóhelyen tartózkodó vendégekben megbotránkozást és riadalmat keltsen.

Az ügyben a Hajdúnánási Rendőrkapitányság nyomozott.

A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmények elkövetését beismerő férfi ellen kifosztás bűntette és társtettesként elkövetett garázdaság vétsége, míg fiatalkorú társa ellen társtettesként elkövetett garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon.

A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, míg társát intézkedésként bocsássa próbára és állapítsa meg, hogy a próbaidő alatt pártfogó felügyelet alatt áll. Ezen túlmenően indítványozta, hogy a járásbíróság a sértett polgári jogi igényének adjon helyt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !