Szorosan követte, majd halára gázolta a kerékpárost egy férfi Baján

A Kecskeméti Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető Baján szorosan követte, és elütötte az előtte szabályosan haladó, elektromos kerékpárral közlekedő sértettet, aki az ütközés következtében életét vesztette.

A vádirat szerint a férfi Baján mintegy 43-47 km/h sebességgel vezette gépjárművet. A vádlott az autóval nem tartott megfelelő követési távolságot a vele azonos irányban, az úttest jobb szélén elektromos kerékpárral szabályosan közlekedő sértett mögött. Emiatt a férfi az autójának jobb első részével az elektromos kerékpár hátsó kerekének ütközött. Az ütközés következtében a sértett a járművével együtt a menetirány szerinti jobb oldali útpadkára zuhant.

A baleset következtében a sértett olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy kórházi ellátása ellenére életét vesztette.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azt a KRESZ szabályt, amely szerint járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elől haladó jármű mögött – ennek hirtelen fékezése esetében is – meg lehessen állni.

Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja és ezért vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza.

A vádlott bűnösségéről a Bajai Járásbíróság fog dönteni. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !