Fiatalok 300 ezer forintot raboltak el egy 80 éves hajdúböszörményi férfitől

A gyanúsítottak megfenyegették a 80 éves sértettet hajdúböszörményi otthonában, majd 300 ezer forint készpénzt raboltak tőle. A rendőrök mindhárom elkövetőt elfogták - közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A nyomozás adatai szerint három kapucnis, maszkos alak ugrott be egy hajdúböszörményi ingatlan kerítésén. Kopogtatásukra kinyitotta az ajtót a 80 éves tulajdonos, akit azonnal belöktek a házba és pénzt követeltek tőle. Az idős férfi 300 ezer forint készpénzt adott át támadóinak, akik ezt követően sietve távoztak az ingatlanból.

A bejelentést követően a helyi rendőrök nagy erőkkel az elkövetők keresésébe kezdtek. Munkájuk hamar meghozta az eredményt, még aznap azonosítottak két fiatalkorú fiút, valamint egy 21 éves férfit, akiket kapcsolatba lehetett hozni a bűncselekmény elkövetésével.

Az egyik fiatalt, egy 16 éves helyi lakost pár órán belül elfogták az egyenruhások, két társával szemben pedig elfogatóparancsot adtak ki a nyomozók.

A 17 éves fiút Hajdúböszörményben a helyi rendőrök, a 21 éves elkövetőt pedig Debrecenben a Készenléti Rendőrség munkatársai fogták el.

A nyomozók a gyanúsítottakat bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit az illetékes bíróság elrendelt.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság csoportosan, illetve a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál vagy fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást velük szemben. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !