Fékezés nélkül a HÉV elé hajtott

A Budakörnyéki Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki a gépkocsijával összeütközött a Gödöllői HÉV vonalán közlekedő vonattal.

A vádirat szerint az elkövető gépkocsijával közlekedett Csömörön. Az autóban három utasa is ült. Az út során át kellett hajtania a Major út és a Vasút sor kereszteződésében található HÉV- átjárón.

A helyismerettel rendelkező elkövető a Major útról jobbra bekanyarodva a HÉV-átjáróba hajtott. Ekkor figyelmetlensége miatt egyáltalán nem vette észre, hogy az átjárót biztosító lámpa már tilos jelzést adott. Emiatt a férfi az autóval fékezés nélkül az arra haladó HÉV szerelvény elé hajtott. A HÉV vezetője ezt azonnal észlelte és fékezésbe kezdett, de az ütközést nem tudta már elkerülni.

A két jármű ütközése után a lassuló szerelvény még több méteren keresztül tolta az autót, amely végül beleakadt a gyalogosok átkelését biztosító korlátba. Ezután a gépkocsi levált a szerelvényről és egy forgalombiztosító berendezést is kidöntött.

A HÉV csak  az ütközés helyétől majd 50 méternyire tudott végül megállni.

A gépkocsi mindhárom utasa és az elkövető is megsérült a balesetben. A HÉV szerelvényben illetve a vasúti berendezésekben közel másfél millió forintos kár keletkezett és majdnem három óráig megállt ezen a vonalon a közlekedés - közölte a Pest Vármegyei Főügyészség.

A Budakörnyéki Járási Ügyészség az ügyben a jármű vezetője ellen közlekedés biztonsága elleni gondatlan vétség és közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat. (Fotó: Magyarország Ügyészsége)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !