Elfogták a rendőrök azt a pilisi testvérpárt, akik négy házban járva igyekeztek pénzhez jutni

Elfogták a rendőrök azt a pilisi testvérpárt, akik négy házban járva igyekeztek pénzhez jutni. A módszer és a zsákmány is mindegy volt, a kőgalambtól a kerékpárig széles volt a „repertoár”. A két férfit több rendbeli lopással gyanúsítják - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A 2023. február 1-től 12-ig terjedő, alig két hét leforgása alatt négy ingatlan betörésnél helyszíneltek a rendőrök Pilisen. A szemlén rögzített nyomokat, valamint a más módon beszerzett bizonyítékokat elemezve a bűncselekmény-sorozattal egy helyi testvérpárt hoztak összefüggésbe, akik pillanatok alatt élvezhették a monori rendőrök vendégszeretetét a rendőrkapitányság előállító helyiségében.

A helyszínek között különösebb összefüggést nem találtak, ugyanis a testvérpár az ingatlanokból a hullámpalától a láncfűrészig, a házakról letört kőgalambon, kőoroszlánon és kősason keresztül mindent vittek, amiből reális eséllyel pénzt tudtak szerezni. A testvérpár fiatalabb tagja egy vasútállomáson lelakatolt kerékpárnak sem tudott ellenállni.

A lopások gyanúját finoman szólva nem gyengítette az elfogásuk alkalmával a lakásukban a kanapé mögött felejtett és el nem passzolt kőállatkert sem. Az oroszlánok és a galambok kompozíciójának részeiért valószínűleg nem volt akkora a kereslet, bár könnyen meglehet, hogy adminisztrációs hiba miatt feledkeztek meg róluk.

A nyomozók az ellopott zsákmány jelentős megtaláltak, lefoglalták, amit visszaadnak tulajdonosaiknak.

A 24 éves öcs a terhére rótt bűncselekményt beismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Első mondata az volt, hogy „De a bátyám is ott volt velem, miért tagadnám le?”. Feltételezhetően a testvériesen osztozni, mondást, nem csak a süti felezésére értette. Arról is vallott, hogy egy bringát a MÁV állomásról ő pattintott meg, amit aztán gyorsan tovább is adott. A többi „balhénál” mindketten aktív szerepet vállaltak a végrehajtásban. 29 éves bátyja sem tagadott, és abban is egybehangzóan egyetértettek, „Kristályra kellett a pénz, de néha füvezünk is”.

A Monori Rendőrkapitányság Pilisi Rendőrörs a testvérpár ellen több rendbeli lopás bűntettének és lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !