Csapdába csalták a haragosaikat, majd lesből támadtak rájuk

A Kaposvári Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a két férfival szemben, akik kővel és karókkal álltak bosszút egyikük édesapjának bántalmazása miatt.

A vád szerint az egyik húszas éveiben járó férfi édesapját 2022 áprilisában egy feszítővassal támadták meg, melynek során nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A rokonát bántalmazó férfin a vádlott másnap úgy akart elégtételt venni, hogy őt és társait – a kilétét titokban tartva, fémhulladék elszállításának ürügyén – egy félreeső kaposvári utcába csalta, ahol már az út melletti növényzetben elrejtőzve várt rájuk a másik vádlottal.

Miután a sértettek megérkeztek, az egyik vádlott egy féltégla méretű követ dobott az autójuk szélvédőjére, majd a gépjárműből kiszálló sértettek irányába a vádlottak karókat hajítottak. Amikor meghallották, hogy az egyik megtámadott férfi a telefonján értesítette a rendőrséget, a vádlottak végül elmenekültek a helyszínről, azonban a kaposvári nyomozók rövid időn belül azonosították és elfogták az elkövetőket.

A Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a garázdaság bűntettén túlmenően rongálás vétségével és közlekedés biztonsága elleni bűntettel vádolja a két férfit. Velük szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !