Olaszországban fogták el a TOP50-es körözöttet

A fővárosi nyomozók az NNI közreműködésével kutatták fel a kábítószer-kereskedelem miatt elítélt férfit - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Célkörözési Osztály​ munkatársai a Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya közreműködésével feltérképezték a 49 éves budapesti férfi tartózkodási helyét, majd az olasz hatóságok 2023. február 21-én az olaszországi Montemarcianoban elfogták. A férfit még 2022-ben a Fővárosi Törvényszék nem jogerősen 10 év szabadságvesztésre ítélte kábítószer-kereskedelem miatt.

P. Róbert azonban nem vonult börtönbe, hanem elrejtőzött a hatóságok elől. A férfi ellen időközben rágalmazás és kábítószer birtoklás miatt további körözéseket is elrendeltek.

Mivel felmerült a gyanú, hogy külföldre szökött, ezért a belföldi elfogatóparancson túl, európai és nemzetközi körözést is kiadtak vele szemben, majd felkerült a körözési toplistára.

A keresésébe ekkor kapcsolódott be a Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya is.

A közös munka eredményeként térképezték fel P. Róbert búvóhelyét, akit az olasz hatóságok elfogtak. Kiadatásáról a későbbiekben döntenek.​

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !