Keresés ebben a blogban

Bozótvágóval, csövekkel, gumilövedékes fegyverekkel felszerelkezve torolták meg családi sérelmeiket

A ráckevei nyomozók befejezték annak a helyi bandának az ügyét, akik bozótvágóval, csövekkel, gumilövedékes fegyverekkel felszerelkezve torolták meg családi sérelmeiket Kiskunlacházán - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Haragosukat és annak ismerőseit megfenyegették, megtámadták, egyik áldozatukra rá is lőttek – a gyanú szerint.

Egy szigetbecsei férfi hívta a segélyvonalat, miután rokonai megállították az utcán. Szóváltásba keveredtek, az indulat hevében pedig 58 éves apósa egy gumilövedékes fegyverrel háromszor rálőtt, így nyilvánítva véleményt az áldozat gyereknevelési kérdéséről és eszközeiről. A lövedékek a bal könyökét, illetve a jobb kezének nagy ujját találták el, könnyű sérülésekkel megúszta.

A rendőri intézkedéssorozat felszínre hozta az előzményeket: a csapat irányítója az 58 éves P. Jenő, egyik társa fia a 27 éves P. Dávid, a másik a 37 éves P. Viktor. Vélt vagy valós sérelmektől vezérelve fejükbe vették, hogy megfélemlítik az irányító vejét, annak ismerőseit, szeretteit. A trió szándéka jól tetten érhető volt, erejük demonstrálására minden olyan eszközzel rendelkeztek, ami az akarat hajlításához, megtöréséhez vagy félelembe taszításhoz vezethet. Az egyik ilyen erődemonstrációjuk során a nyílt utcán, „fegyverekkel” a kezükben, autóval követtek egy másik sértettet, miközben azt kiabálták: „Megdöglesz, meghal az egész családod!”. Egy másik áldozatot gépkocsival akartak elgázolni, nem rajtuk múlt a sikertelenség, a sértettnek sikerült elmenekülnie. Egy másik haragosukat otthonánál keresték fel, kocsijukkal többször a házához gurultak, majd jó néhány lövéssel zúzták be az ablakot.

A csapat tagjait több rendbeli csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével gyanúsították meg. Az 58 éves P. Jenő először tagadásban, később beismerésben volt, úgy nyilatkozott: természetesen védi lánya érdekeit. Fia, a 27 éves P. Dávid a terhére rótt bűncselekményeket tagadta, vallomást nem tett, a gyanúsítás ellen panasszal élt. P. Viktor szintén panasszal élt a gyanúsítások ellen, a vallomástételt megtagadta.

A három férfi egy életellenes bűncselekmény miatt folyamatban lévő büntetőeljárás gyanúsítottjaként azóta is letartóztatásban van. A gyanú szerint egy bekötő útra csalták ismerősüket, aki háttértámogató társaságával érkezett. Kocsijuk motorja még ki sem hűlt, amikor a közeli erdőből mindnyájukra rátámadtak, menekülésük közben többször rájuk lőttek, egyikük életveszélyes fejsérülést szenvedett.

A Ráckevei Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya a P. Jenő ellen 5 rendbeli folytatólagosan, csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének, P. Dávid ellen két rendbeli csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének, P. Viktor ellen egy rendbeli csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte az ügy iratait átadta az ügyészségnek. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !