A nyílt utcán támadtak meg egy fiatal nőt Újbudán

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség gyorsított eljárásban állított bíróság elé egy 24 éves nigériai állampolgárságú férfit, aki pár héttel ezelőtt, Újbudán támadt rá egy hazafelé sétáló fiatal nőre, akinek többször megragadta és lefogta a kezét, majd húzta és rángatta a rémült nőt, miközben hangosan kiabált is vele. A bíróság a férfit 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

A vád szerint a vádlott 2023. február 12-én kora reggel a XI. kerület, Szent Gellért téri villamosmegállónál, angolul leszólította a sértettet és útbaigazítást kért tőle, amit a nő megadott, majd továbbment. A vádlott követte a hazafelé tartó nőt, és folyamatosan angolul beszélt hozzá, amit azonban a sértett figyelmen kívül hagyott, és haladt tovább. A férfit a sértett közömbössége felidegesítette, ezért elkezdett kiabálni a nővel, aki nagyon megijedt, ezért először visszafordult a villamosmegálló irányába, felszállt egy ott várakozó villamosra, de rögtön le is szállt, majd futva próbált menekülni a vádlott elől. A vádlott a sértett után futott, majd amikor a Bartók Béla úton utolérte őt, hátulról megragadta a kezét és hangosan kiabálni kezdett vele. A sértett próbálta kiszabadítani magát a férfi fogásából, aki azonban nem engedte el őt, hanem továbbra is erősen szorította a csuklóját, majd elkezdte húzni, rángatni a sértettet visszafelé, a Szent Gellért tér irányába.  Több perc is eltelt, mire a sértett ki tudta szabadítani magát a férfi szorításából, és fel tudta hívni az édesanyját. A vádlott ekkor azonban újra rátámadt, erősen megfogta a sértett mindkét kezét, és folyamatosan kiabált vele.

A sértett segítségére kelt egy járókelő, aki próbálta megnyugtatni a vádlottat, majd erővel kiszabadította a sértett kezét a támadó fogásából. A vádlott ekkor a férfit tenyérrel többször megütötte, majd ismét a sértett után futott, és újra megragadta a nő kezét. A sértett végül az otthona előtt, az édesanyja segítségével - aki már a ház előtt várta -, ki tudta szabadítani magát a vádlott fogásából, és be tudott menekülni a házba. A támadót a rendőrök a helyszín közelében elfogták.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé. A vádlott a tárgyaláson teljes körű beismerő vallomást tett, a tettét ittassággal magyarázta és megbánását fejezte ki. A tárgyalás eredményeként a Budai Központi Kerületi Bíróság a férfit váddal egyezően, személyi szabadság megsértésének bűntette miatt bűnösnek mondta ki, és ezért őt 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, a vádlott Magyarországról történő, határozott tartalmú kiutasítása érdekében fellebbezett.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !