Zárt rakterű gépkocsiban sanyargatva szállította a migránsokat az ukrán embercsempész

Az embercsempészés bűntette miatt indult ügyben a Komáromi Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal az ukrán állampolgárságú férfival szemben, aki zárt rakterű gépkocsiban sanyargatva szállította a migránsokat. 

A vádirat szerint a férfi és megbízója Varsóban bérbe vettek egy áruszállító gépkocsit, amivel az elkövető Magyarországra hajtott, 2022. augusztus 2-án az M1-M5 autópályákon a magyar-szerb államhatár felé ment.

A Magyarországra illegálisan érkezett 16 fő indiai, és 3 fő afgán állampolgár a határ közelében, erdős, lakott területen kívül lévő találkozási ponton várták az elkövető által vezetett gépkocsit, amelynek rakterébe beszálltak.

A migráns személyek felvételét követően az elkövető Ausztria felé vezette a gépkocsit, ezzel nyújtott segítséget ahhoz, hogy a szállított emberek a magyar-osztrák határt jogellenesen lépjék át. A gépkocsi oldalán, illetve a tetején nyílás nem volt, így a raktér levegő utánpótlása nem volt biztosított. A levegő hiánya és a 30°C körüli külső hőmérséklet következtében felforrósodott raktér miatt a migránsok fulladoztak, légszomjjal küszködtek, egy migráns személy el is ájult.

A gépkocsit az adóhatóság járőrei aznap, 17 óra 5 perckor, az M1 autópálya Ausztria felé vezető oldalán, a 93 km szelvényben állították meg.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a Komáromi Járásbíróság a férfit börtönbüntetésre, és kiutasításra ítélje.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !