Fegyházbüntetésre ítélték a kelenföldi támadót, aki puszival álcázta a rablást

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség eredményesen emelt vádat egy 34 éves férfival szemben, aki 2021 szeptemberében, a Kelenföldi pályaudvar aluljárójában, ismerősi viszonyt színlelve rabolt ki egy fiatal férfit, akitől ezután puszival köszönt el. A bíróság a támadót elsőfokon 6 év fegyházbüntetésre ítélte, az ügyészség azonban súlyosításért fellebbezett. 

A kerületi ügyészség a többszörösen büntetett férfival szemben rablás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2021. szeptember 16-án, a XI. kerület, Kelenföldi pályaudvar aluljárójában, ismerősi viszonyt színlelve szólított le egy fiatal férfit, majd pénzt kért tőle. A sértett aprópénzt vett elő a zsebéből, amit a vádlott eltett, azonban fenyegetéssel még több pénzt követelt tőle. Ekkor a sértett egy 1.000 forintos bankjegyet vett ki a pénztárcájából, amit átadott a vádlottnak azzal, hogy nincs nála több pénz, mire ő fenyegetően közölte, hogy ne hazudjon. Az agresszív, fenyegető fellépés hatására a sértett végül még további 10.000 Ft-ot adott át a támadónak. Ezután a vádlott magához húzta a sértettet, és úgy tett, mintha puszit adna neki, miközben megfenyegette, hogy ne merjen szólni a rendőröknek.

A Budai Központi Kerületi Bíróság a lefolytatott tárgyalás eredményeként a férfit váddal egyezően bűnösnek mondta ki, és ezért őt, mint többszörös visszaesőt, 6 év fegyházbüntetésre ítélte annak megállapításával, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. A vádlott továbbra is letartóztatásban van.

Az ítélet nem jogerős, a kerületi ügyészség a vádlott terhére, súlyosításért, hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabása érdekében fellebbezett.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !