Keresés ebben a blogban

Lakatlan házakba tört be egy kunszentmiklósi férfi

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság nyomozói kétrendbeli lopással gyanúsítják a helyi férfit, akinek az egyik betörésnél társa is akadt. Jelenleg mindketten börtönben várják a tárgyalást - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Lakatlan, ám nem üresen álló házát szemrevételezte heti menetrendje szerint 2022. augusztus 13-án délben egy kunszentmiklósi férfi. Kiderült, hogy az utolsó ellenőrzés óta illetéktelenek jártak a házban. Valaki bemászott a hátsó kerítésen, majd a kamra ablakára szerelt rácsot lefeszítette, és bemászott az épületbe. Átkutatott mindent, majd a nyári konyha ajtajáról leverte a lakatot, és ott is szétnézett. Nem hagyta figyelmen kívül a kamrát sem, oda a mennyezet megbontásával jutott be. Az ismeretlen egy ventilátoros csillárt, csaptelepeket, gázpalackot, oxigén és acetilén reduktorokat tulajdonított el, valamint kitolt az udvarról egy MZ motorkerékpárt. Egy autódiagnosztikai berendezés paneljét ugyan nem vitte el, de széttörte és a vezetékeket kiszedte belőle, amellyel jelentős rongálási kárt okozott.

Két héttel később egy másik betörésről érkezett bejelentés a kapitányságra. Egy 33 éves férfi – szintén nem állandóan lakott – ingatlanából televíziót, babakocsikat, mobil klímát, házimozit vittek el, miután lakatlefeszítés módszerével bejutottak a házba. A betörés sértettje másnap elmondta ismerőseinek, hogy mi történt vele, mire csodák csodájára az ellopott dolgai visszakerültek az épületbe.

A kunszentmiklósi nyomozók széleskörű adatgyűjtést végeztek a két ügyben, melynek eredményeként arra jutottak, hogy az ügyek összefügghetnek. Az eltulajdonított motorkerékpárt meg is találták: a tolvaj azt egy helybélinek értékesítette, aki készségesen elmondta, hogy és milyen körülmények között jutott hozzá a felújításra váró motorhoz.

A helyi nyomozóknak a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit már el sem kellett fogniuk, ugyanis ebben már megelőzték őket. Az alig 23 éves kunszentmiklósi fiatalt röviddel korábban a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai – más vagyon elleni bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – már őrizetbe vették. 

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság beosztottjai a férfit kétrendbeli lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt kihallgatták. Kiderült, hogy a második alkalommal nem egyedül követte el a bűntettet. Társa, egy 19 éves kunszentmiklósi lakos volt, őt szintén kihallgatták. Az eltűnt tárgyak egy részét a rendőrök lefoglalták, és azokat a tulajdonosok már visszakapták.

A két férfi – más-más ügyekben – jelenleg letartóztatásban van. A kunszentmiklósi rendőrök a helyi lopások miatt indult nyomozást lezárták, a két fiatal ellen vádemelést javasolnak. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !