Életfogytiglanra ítéltek egy salgótarjáni férfit

Nem jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Balassagyarmati Törvényszék azt a 46 éves férfit, aki két embert is halálra szurkált Salgótarjánban - közölte az MTI-vel a törvényszék sajtószóvivője csütörtökön.

Lajkó Péter közleménye szerint a többszörös visszaeső M. Sz. elsőrendű vádlottat bűnösnek mondták ki részben társtettesként több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettében.

A szabadságvesztést a törvényszék fegyház fokozatban rendelte végrehajtani, és kizárta a vádlottat a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.

A másodrendű vádlottat, V. Sz.-t bűnösnek mondták ki társtettesként elkövetett emberölés bűntettében, őt tíz év, börtönfokozatban letöltött szabadságvesztésre ítélték. Az ítélet szerint legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A két hajléktalan életmódot folytató vádlott élettársként élt együtt Salgótarján, a Bajcsy-Zsilinszky út környékén, az Öblösüveggyár mögötti részen található híd alatt. 2020 szeptemberében csatlakozott hozzájuk Zs. J. M., a későbbi egyik sértett.

A sértett szexuális kapcsolatot kívánt létesíteni a másodrendű vádlottal, társa azonban féltékeny lett, és egy 8 centiméter pengéjű késsel ötször megszúrta. Párja két alkalommal szúrta meg a sértettet, aki belehalt sérüléseibe.

A holttestet a közelben lévő szemétkupacban rejtették el, rongyokkal lefedték, majd megváltoztatták tartózkodási helyüket.

2021. január 11-én M. Sz. egy nőismerősével, O. G.-vel, a későbbi másik sértettel italozott, majd éjszakára erősen ittas állapotban a Bajcsy-Zsilinszky út és a Plazma Center közelében található híd alatti részre mentek.

Szóváltásba keveredtek, mivel a sértett szidta ismerőse élettársát. M. Sz. előbb ököllel ütötte a nő fejét, majd egy 13 centiméter pengéjű késsel legalább tíz alkalommal megszúrta, a kést a patakba dobta.

O. G. ezután is tovább szitkozódott, ezért M. Sz. egy 20 centi pengéjű kenyérszeletelő késsel még többször megszúrta, majd sorsára hagyva, aludni tért. A nő életét vesztette.

Az elsőrendű vádlott az éjszakát az elhunyt sértett mellett töltötte, majd távozott. A nő holttestét másnap délelőtt férje találta meg.

Lajkó Péter közölte: a Balassagyarmati Törvényszék ítélete nem jogerős, mert azzal szemben az elsőrendű vádlott és védője az első ügyben felmentésért, a másodikban enyhítésért, illetve téves jogi minősítés miatt fellebbezett.

A másodrendű vádlott és védője a felmentés érdekében, illetve a büntetés enyhítéséért élt fellebbezéssel. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !