Keresés ebben a blogban

Vezetés közben kiskorú gyermekéhez fordult, tragédia lett a vége

Jogerősen 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte és 3 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől a Miskolci Törvényszék azt az autóst, aki halálra gázolt egy kerékpárost 2019 novemberében Bőcsön - közölte a bíróság csütörtökön az MTI-vel.

A törvényszék ezzel enyhítette a Miskolci Járásbíróság elsőfokú ítéletét, amely a vádlottat halált okozó közúti baleset okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt korábban 2 év 6 hónap szabadságvesztéssel sújtotta és 4 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A vádlott a baleset reggelén Hernádkak irányából érkezett autójával Bőcsre, menetközben a mellette ülő kiskorú gyermekéhez fordult, így nem vette időben észre az előtte kerékpározó sértettet, akit emiatt elütött. A biciklis a helyszínen meghalt. A sofőr - bár észlelte a balesetet - a helyszínen nem állt meg, hanem segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A fellebbezések folytán eljáró törvényszék enyhítette az elsőfokú bíróság ítéletét, ugyanakkor a másodfokú eljárásban meghallgatott szakértő érvelését is figyelembe véve nem tartotta alaposnak a vádlott és védője által előterjesztett, a segítségnyújtás elmulasztása alóli felmentést célzó perorvoslatot - áll a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !