Forró víz égetett össze egy másfél és egy két és fél éves gyermeket Miskolcon

A Miskolci Törvényszék ítéletet hozott annak a nőnek az ügyében, akivel szemben gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó súlyos testi sértés vétsége, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A megállapított tényállás szerint a vádlott egy Miskolc-Bábonyibérc városrész közelében lévő ingatlan egyik szobájában tartózkodott három hónapos gyermekével, míg a konyhában játszott az akkor másfél éves gyermeke, illetve sógornőjének két és fél éves kisfia. A sógornő vizet forralt egy fazékban, majd kiment az udvarra; a kinn tartózkodása alatt a forró víz az ott játszó két nagyobb gyermekre ömlött. 

A vádban foglaltaktól eltérően a bíróság nem látta megállapíthatónak, hogy a sógornő a vádlottra bízta volna a konyhában játszó gyermekeket, ahogyan a forró víz sértettekre ömlésének előzménye sem volt rekonstruálható bizonyossággal. A vádlott terhére az róható a bíróság álláspontja szerint, hogy a másfél éves kisfia vonatkozásában nem tett eleget szülői gondozási kötelezettségének, távolléte idejére nem gondoskodott felügyeletéről, hanyag szülői magatartás tapasztalható részéről. E körben a vádlott is beismerő vallomást tett. 

A bíróság a terheltet gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó súlyos testi sértés vétsége miatt mondta ki bűnösnek és őt 1 év, végrehajtásában 1 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A vádban foglalt két másik bűncselekmény alól – bizonyítottság hiányában – felmentette. 

Enyhítő körülményként értékelte a nő részbeni, az első bűncselekményre vonatkozó beismerő vallomását, megbánó magatartását és gondatlanságának enyhébb fokát. Súlyosító körülményként esett latba az, hogy közeli hozzátartozója sérelmére követte el a bűncselekményt. 

Az ítélet nem jogerős. (Fotó: Illusztráció)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !