Besurranásos lopásokból tartotta fenn magát egy hajléktalan férfi

A Siófoki Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más vagyon elleni bűncselekmények miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki besurranásos lopásokból tartotta fenn magát - közölte a Somogy Vármegyei Főügyészség.

A vád szerint a hajléktalan vádlott több dunántúli vármegyében található ingatlan feltörését követően, 2022 júliusában érkezett Siófokra.

A férfi pár nap alatt három nyaralóban is látogatást tett és elsősorban könnyen értékesíthető kisebb műszaki cikkeket, elektromos cigarettákat, ékszert és pénztárcákat vitt el. A vádlottat a harmadik ingatlannál még az sem tartotta vissza, hogy a sértett bent aludt családjával a szobában.

A terhelt rövid siófoki tartózkodása során öt személyt károsított meg közel 500.000 forint összegben, azonban a nyomozó hatóság tagjai hamar kézre kerítették az elkövetőt és a lopott dolgok nagy részét is megtalálták.

Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában az eljárás során mindvégig letartóztatásban lévő férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. (Fotó: Somogy Vármegyei Főügyészség)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !