Befogadta otthonába, majd súlyosan bántalmazta ismerősét

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság ítéletének helybenhagyását indítványozta annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki az ingatlanában lakó ismerősének életveszélyes sérülést okozott.

A Tolna megyei településen élő vádlott az ingatlanába befogadta az italozó életmódot folytató sértettet, akinek munkalehetőséget is szerzett. A sértett azonban életmódján nem változtatott, ezért a vádlott néhány hét elteltével számon kérte ezt és ingatlana elhagyására szólította fel. A heves szóváltás során a vádlott a sértettet többször megütötte, majd megrúgta. A bántalmazás következtében a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Szekszárdi Törvényszék elsőfokon – a vádnak megfelelően - a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettében mondta ki bűnösnek. Ezért 3 év 2 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet ellen a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú bíróság ítéletének helybenhagyására tett indítványt.

Az eljárás másodfokon a Pécsi Ítélőtáblán folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !