Keresés ebben a blogban

Családi drogbizniszt számoltak fel a rendőrök

Egy apa, fiai és társaik Kiskunlacházán és Budapesten termesztettek marihuánát - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály VI. Bűnüldözési Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt folytat nyomozást B. Róbert és társai ellen.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint B. Róbert és testvére, B. Tibor  egy kiskunlacházi és egy fővárosi ingatlanban 2022. nyarától nagy mennyiségben termesztettek marihuánát kereskedelmi célból. Az ültetvények gondozását és kiépítését a fivérek végezték, a termesztésben munkájukat O. Mátyás és a szintén rokon B. Ferenc segítette. A kábítószer-fogyasztókat és terjesztőket B. Róbert és édesapja szolgálta ki, a marihuána értékesítéséből befolyt összeget az apa kezelte, az összegyűjtött pénzt elosztották egymás között.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda rendőrei a KR NNI Bevetést Támogató Osztályának segítségével 2023. január 12-én, egy szervezett akció keretében fogták el a B.  család tagjait és O. Mátyást.   

Az öt helyszínen tartott kutatás során egy-egy tökéletesen kiépített  marihuána-ültetvényt találtak a nyomozók. A budapesti ingatlanban 51 tő, a kiskunlacházi házban 93 tő kannabisz növényt foglaltak le a rendőrök.  B. Tibor kiskunlacházi otthonában az ültetvények kiépítéséhez szükséges eszközöket is megtalálták: ipari szűrő berendezést, ipari ventilátort, nagy teljesítményű lámpákat és csőizzókat. A budapesti lakásból további bizonyítékok kerültek elő: a bűncselekményből származható, közel 6 és fél millió forint, több mobiltelefon és egy feltehetően marihuánával szennyezett munkáskesztyű.

A nyomozók mind az öt férfit kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként A B. család tagjait őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására. A bíróság az ügyészség indítványára 2023. január 14-én B. Ferenc bűnügyi felügyeletét rendelte el,  a B. család többi tagját letartóztatásba helyezte. O. Mihály szabadlábon védekezhet.

Az ültetvények felszámolásával a rendőrök 25 kilogramm, vagyis 25 ezer adag, mintegy 60 millió forint feketepiaci értékű kábítószer piacra kerülését akadályozták meg. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !