Keresés ebben a blogban

Egy csapat fiatal levizelte a Dohány utcai zsinagóga falát

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség vádat emelt négy fiatallal – köztük egy 16 éves fiúval – szemben, akik tavaly május 1-jén, a Dohány utcai zsinagóga előtt megbotránkoztatóan viselkedtek, szemetet dobáltak, kukát rugdostak és levizelték az épület falát - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlottak 2022. május 1-jén kora reggel, ittasan, a VII. kerületben a Dohány utcai zsinagógához mentek, majd leültek az épület előtt lévő egyik padra, ahol tovább söröztek és közben hangosan kiabáltak. Az italozás során először az akkor 16 éves fiú állt fel a padról, és belerúgott egy kukába. Ezután két másik társa a zsinagóga épülete felé náci karlendítéseket imitált, és közben hangosan kiabáltak. A negyedik fiatal minderről a mobiltelefonjával videófelvételt készített.

Ezt követően a vádlottak tovább garázdálkodtak, ennek során sörösüveget rugdostak, szeméttel dobálták egymást, illetve a zsinagóga falát, végül levizelték az épületet.

A fiatalok kihívóan közösségellenes és megbotránkoztató cselekményét több járókelő észlelte, illetve arról egy közelben lakó személy felvételt is készített.

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Fiatalkorúak Büntetőügyeinek Részlege a tettüket beismerő négy fiatalt csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolja, és velük szemben közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban. (Fotó: Fővárosi Főügyészség)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !