Állatvédők által gyűjtött adománypénzt lopott el két férfi egy budapesti bevásárlóközpontban

Állatvédők által gyűjtött adománypénzt lopott el két férfi egy XV. kerületi bevásárlóközpontban. A lopást a családjával éppen arra járó kőbányai rendőrkapitány vette észre. Az elkövetőknek sikerült elmenekülni, de hála a szolgálaton kívüli rendőr szemfülességének is, a BRFK Zseblopási Alosztály nyomozói még aznap elfogták őket - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Egy állatvédő egyesület adománygyűjtő dobozát lopták el egy XV. kerületi bevásárlóközpontból Budapesten 2022. december 31-én dél körül. A két elkövetőre Baricska Norbert r. alezredes, a kőbányai rendőrkapitányság vezetője figyelt fel, aki feleségével és két kisgyermekével vásárolt. Kezében a bevásárlószatyrokkal, egyik gyerekével a nyakában az alezredes egyedül nem tudta feltartóztatni a tolvajokat, így azoknak annak ellenére sikerült elmenekülni, hogy azonnal értesítették a biztonsági szolgálatot. A személyleírás alapján a feltételezett elkövetőket a Budapesti Rendőr-főkapitányság Zseblopási Alosztály civil ruhás nyomozói a belvárosi karácsonyi vásár területén ismerték fel és fogták el aznap délután.

A 65 éves I. Sándort és 37 éves fiát, ifj. I. Sándort a XV. Kerületi Rendőrkapitányságon lopás vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A bűncselekmény elkövetését mindkét gyanúsított beismerte. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !