Keresés ebben a blogban

Év eleji árukisöprés helyett bilincs várta a budapesti biciklitolvajokat

Teljes árukészlettel várta vevőit a lopott kerékpárokat interneten árusító hirdető, az ígéretes üzlet helyett azonban a BRFK bevetési egységeivel kellett beérnie. Társára, aki tisztes távolságból követhette végig a rajtaütést, egy BMW hátsó ülésén megbújva találtak rá - közölte a  Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Egy ferencvárosi társasházban élő házaspár 2022. december 30-én tett feljelentést a kerületi rendőrkapitányságon, mert kora délután észrevették, hogy a lakásukhoz tartozó tárolóból ellopták mindkettejük kerékpárját. A IX. kerületi rendőrök a nyomozás megindítása után épphogy megkezdték az adatgyűjtéseket, amikor a házaspár telefonált a rendőrségre, hogy az egyik weboldalon rábukkantak egy hirdetésre, melyben az ő biciklijeiket árulják. A házaspár fel is hívta az eladót, aki rendkívül kifizetődő üzletet ajánlott az érdeklődőknek; a kettő helyett négy nagyértékű kerékpárt vásárolhatnak meg tőle mindössze 350 ezer forintért. A sértettek látszólag belementek az üzletbe és a férfivel megbeszéltek egy találkozót Kőbányán, ahová azonban a sértettek helyett már a IX. kerületi rendőrök érkeztek a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály egységeivel. A mit sem sejtő eladón, aki négy kerékpárral várta vevőit, a bevetési nyomozók ütöttek rajta, a kerületi rendőrök pedig átvizsgálták a környéket, mivel sejtették, hogy a 28 éves L. Alex nem egyedül cipelte magával lopott árukészletét.

A rendőrök gyanúja beigazolódott, és a találkozótól nem messze felfigyeltek egy fekete BMW-re, melyet már az adatgyűjtésekből is a bűncselekményhez kötöttek. Az autó tulajdonosát – akit a rendőrök L. Alex társakét azonosítottak – sem kellett sokáig keresni, V. Péter a hátsó ülésen lapulva próbálta elkerülni, hogy ő is lebukjon.

A rendőrök mindkét férfit elfogták és előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás során kiderült, hogy a másik két bicikli is lopásból származik, azokat egy nappal korábban vitték el ugyanabból a társasházból. A kihallgatások során L. Alex bevallotta, hogy korábban három rollert is elloptak társával, azokat azonban már eladták és a pénz szétosztották. A rendőrök a tolvajok mellett egy harmadik férfit is azonosítottak, aki szintén részt vett a négy kerékpár ellopásában. A 31 éves J. Ferencet január 3-án fogták el, majd a lopás bűntett miatt folytatott nyomozásban őt is gyanúsítottként hallgatták ki.

A BRFK IX. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói a gyanúsítotti kihallgatásokat követően V. Pétert őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A 37 éves férfiről kiderült, hogy többször volt már büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt és az osztrák társhatóságok is hasonló bűncselekmény miatt keresik.  (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !