Trükkös módszerrel lopták meg áldozataikat

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 20 éves férfival és szintén 20 éves nővel szemben. Az elkövetők 2021 februárjában pénzváltás ürügyén szólítottak meg egy férfit Budapesten, majd a figyelmét elterelve, eltulajdonították a sértett készpénzt és egyéb értékeket tartalmazó levéltáskáját. A férfi emellett egy másik hasonló lopást, és több más bűncselekményt is elkövetett.

A vádirat szerint a férfi 2021. január 21-én, egy mosonmagyaróvári bevásárlóközpont egyik üzleténél azzal az ürüggyel szólított meg egy nőt, hogy váltson fel neki egy 200 forintos érmét aprópénzre, mert egy telefonfülkéből akar telefonálni. A sértett segíteni szeretett volna, ezért elővette a pénztárcáját és abban aprópénzt keresett, ezalatt azonban a vádlott elterelte a figyelmét, és a nő tárcájából eltulajdonított egy 20.000 forintos bankjegyet.

A férfi az előbbihez hasonló, másik lopást már a társával együtt követett el. A vádlottak 2021. február 12-én, Budapest XVIII. kerületében, szintén pénzváltás ürügyén szólítottak le egy férfit, megkérték, hogy váltson fel nekik 200 forintot aprópénzre. A sértett elővette a szatyrából a levéltáskáját, amelyben 170.000 forint készpénz, némi aprópénz, bankkártya és egyéb értékek voltak. A sértett kivette az aprót a táskából, amit ezután visszatett a szatyor tetejére. Ezután a nő az aprópénz számolásával elterelte a sértett figyelmét, társa pedig eltulajdonította a szatyorból a levéltáskát, a benne lévő értékekkel együtt.

A vádlott férfi pár nappal később, egy budapesti pláza egyik ruházati üzletéből 2 db széldzsekit is megpróbált ellopni úgy, hogy a próbafülkében kitépte a termékekből az áruvédelmi eszközt. A biztonsági kapu azonban bejelzett, ezért őt a lopáson tetten érték. 

A vád szerint továbbá a férfi 2021. február 3-án, Mosonmagyaróváron egy garázdaságot is elkövetett, amikor egy patika bejárati ajtajának üvegét ököllel megütötte, és ennek következtében az üveg megrepedt. A rongálással több tízezer forint kár keletkezett.

A Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészség a férfit üzletszerűen elkövetett lopások bűntettével, illetve vétségével, valamint garázdaság vétségével vádolja, a nővel szemben pedig bűnsegédként elkövetett lopás bűntette a vád. A kerületi ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben börtönbüntetés, társával szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta a vádiratban.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !