Keresés ebben a blogban

Halálra szurkálta várandós feleségét egy szegedi férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetést indítványozott azzal a szegedi férfival szemben, akit a bíróság emberölés bűntette miatt nem jogerősen 20 év fegyházbüntetésre ítélt.

A Szegedi Törvényszék ítéletének tényállása szerint a szegedi férfinál olyan tévképzet alakult ki, hogy megfigyelik, a telefonját lehallgatják és e mögött a házastársát sejtette. A férfi 2020. november 6-án, a szegedi lakóházában, tudatzavart állapotban, a felébredését követően magához vett egy konyhakést, és azzal,  majd azt követően egy másik késsel rátámadt az alvó várandós feleségére és őt test szerte mintegy harminc alkalommal nagy erővel megszúrta. Az időközben felébredt és védekezni próbáló sértett a szúrások következtében a helyszínen meghalt és a 28-32 hetes magzatának az életét sem lehetett már megmenteni.

A Szegedi Törvényszék a férfit különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen sértett sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 20 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből.

Az ítélet nem emelkedett jogerőre, mivel ellene az ügyészség további bűncselekmény, a magzatelhajtás bűntettének megállapításáért és a kiszabott szabadságvesztés súlyosításáért, tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásáért, a férfi és védője a büntetés enyhítéséért jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészség fellebbezését fenntartotta, és az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a férfi cselekményének további magzatelhajtás bűntettekénti minősítését, valamint a kiszabott szabadságvesztés életfogytig tartó szabadságvesztésre történő súlyosítását indítványozta azzal, hogy a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra.

A továbbra is letartóztatásban lévő férfi ügye a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !