Több alkalommal fizetés nélkül tolták ki a telepakolt bevásárlókocsit az egyik siófoki áruházból

A Siófoki Járási Ügyészség nagyobb értékre, folytatólagosan, bűnszövetségben és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat három férfival és egy nővel szemben, akik több alkalommal, szervezetten fosztották ki az egyik siófoki áruházat.

A vád szerint a húszas és harmincas éveikben járó vádlottak a bűncselekmény elkövetésekor nem rendelkeztek munkahellyel és rendszeres jövedelemmel. Megállapodtak abban, hogy a nő által összeírt, túlnyomórészt minőségi italokat, drágább desszerteket, húskészítményeket és műszaki cikkeket ellopják, majd azok egy részét felélik, a nagyobbik részét azonban haszonszerzés végett értékesítik. Az elkövetők még a szerepeket is kiosztották egymás között, amíg ketten a parkolóban várakoztak, társaik egy bevásárlókocsival fizetés nélkül hozták ki az áruházból a kiválasztott termékeket, amelyeket ezt követően közösen pakoltak az autójukba.

A vádlottak ilyen módszerrel, három alkalommal összesen 787.510 forint kárt okoztak az áruháznak, az utolsó alkalommal pedig – amikor a lebukástól tartva végül az áruházban hagyták a telepakolt bevásárlókocsit – további 124.690 forint értékű terméket kíséreltek meg ellopni, azonban a siófoki nyomozók a kamerafelvételek alapján azonosították és elfogták az elkövetőket.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség három vádlottal szemben végrehajtandó, negyedik társukkal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a bíróság egyúttal valamennyi vádlottat tiltsa el a közúti járművezetéstől, illetve kötelezze őket a sértett kárának megtérítésére is.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !