Térfigyelő kamera buktatta le a kapucnis tolvajokat

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozói pár órán belül beazonosították a tolvajpárost, akik feltörtek egy parkoló teherautót és elloptak belőle egy táskát - közölte a  Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Árut szállított az egyik kiskunfélegyházi boltba egy 32 éves férfi tegnapelőtt reggel, majd miközben az üzletben pakolt durranást hallott. Ekkor kirohant az utcára, ahol egy kapucnis férfit látott elrohanni a parkoló teherautója mellől. Az ismeretlen lóti-futi bepattan egy távolabb várakozó kocsiba, amit egy másik kapucnis idegen vezetett, majd nagy gázzal elhajtottak a helyszínről.

A férfi sejtette, hogy bűncselekménynek volt szemtanúja, ezért még gyorsan felírta a távolodó személyautó rendszámát, majd közelebbről is szemrevételezte a tehergépkocsit. Gyanúja beigazolódott, ugyanis a jármű ablaküvegét betörve találta, és hiányzott az ülésről a táskája, amiben egy GPS, jégkaparó, autóstöltő és 15.000 forint volt.

A történtekről egyből tájékoztatta a helyi rendőröket, akik a környék térfigyelő kameráinak segítségével rövid idő alatt beazonosították a tolvajokat. Az egyik elkövetőt, egy 25 éves kunszentmiklósi férfit pár órával később Kecskeméten el is fogták az egyenruhások és őrizetbe vették. Társa után a rendőrök hajtóvadászatot szerveztek, aminek eredményeként tegnap őt is elfogták és őrizetbe vették. A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki a lopás miatt és vizsgálják, hogy elkövettek-e más bűncselekményeket is.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !