Targoncával ütötte el munkatársát egy férfi Heves megyében

A Hevesi Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki a munkavégzése során egy targoncával elsodorta kollégáját.  

A vádirat szerint a fiatal felnőtt férfi és a sértett egy gazdasági társaság alkalmazásában álltak, és egy Heves melletti település külterületén lévő csarnokban dolgoztak. A vádlott egy útban lévő raklapot akart arrébb tenni, ezért beült az emelőtargoncába, előremenetbe kapcsolt, és a azonnal fordulni is kezdett, mely során a tőle elvárható gondosságot és körültekintést elmulasztotta, így nem látta, hogy a targonca mellett tartózkodik a kollégája, akit a géppel elsodort.

A baleset következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló, könnyű lábsérüléseket szenvedett el. A baleset azért következett be, mert a férfi megszegte az Emelőgép Biztonsági Szabályzat kiadásáról szóló rendeletben foglalt szabályokat.

A vádlott a cégnél segédmunkásként dolgozott, az emelőtargonca vezetése nem tartozott a munkakörébe, arra gépkezelői jogosítvánnyal sem rendelkezett.

A járási ügyészség most benyújtott vádiratában – melyre eredményes ügyészi intézkedés kilátásba helyezése után került sor – pénzbüntetés kiszabására tett indítványt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !