Telephelyeket és büféket fosztogatott a visszaeső férfi Kecskeméten

A Kecskeméti Járási Ügyészség többrendbeli lopás bűntette miatt vádat emelt azzal a többszörös, különös visszaeső férfival szemben, aki 2022 nyarán három gazdasági társaság telephelyéről, több büfé pavilonból és egy felújítás alatt álló áruházból is lopott Kecskeméten.

A vádirat szerint a többszörösen büntetett előéletű, helybéli férfi 2022. július 17. és augusztus 8. napjai között követte el a lopásokat. A bevált helyszínekre többször is visszament, egy áruházi építkezésen és két telephelyen is visszatérő vendég volt, ezeken összesen kilenc alkalommal járt. Volt ahová a nyitott kapun keresztül surrant be, máshol a kerítést ugrotta át, míg az áruháznál azt használta ki, hogy a felújítás miatt az ablakok egy részét leszerelték. A vádlott a telephelyekről és az építkezésről több, mint egy millió forint értékben vitt el rézkábeleket, rézcsöveket, kamerákat, kültéri légkondicionáló egységeket. Az ellopott dolgokat több esetben is a kerékpárja tette és azon tolta el a helyszínről.

A férfi továbbá éjszakánként három büfé pavilont is feltört azért, hogy honnan a kaszában összegyűjtött bevételt ellopja. Két pavilon esetében sikerrel járt és több, mint 100.000 forint készpénzt és egy táblagépet zsákmányolt. Nem volt szerencséje azonban a vendéglátóhelyekkel, egy presszóban a riasztó szólalt meg, míg egy étterem ajtaján nem tudta feltörni a zárat, így mindkét helyről zsákmány nélkül távozott.

A férfit lopások elkövetése miatt már többször ítélték szabadságvesztésre, korábbi elítélései miatt jelen ügyben már különös, többszörös visszaesőként áll bíróság elé.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit 6 rendbeli lopás bűntettével és 3 rendbeli kopás vétségével vádolja és ezért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy a vádlott feltételes kedvezménnyel nem szabadulhat. Ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !