Sörözés után verekedés - Az egyik férfinek több csontja is eltört

Súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt a Tatabányai Járási Ügyészség  vádiratot nyújtott be két férfival szemben, akik sörözést követően verekedtek össze.

A vádirat szerint az ittas állapotban lévő férfiak 2021. augusztus 12-én, egy tatabányai söröző teraszán két külön asztaltársaságnál ültek. Az egyik férfi a másik társaság beszélgetéséhez kötekedve hozzászólt, ami nem tetszett az asztalnál ülő elkövetőnek. Ez a férfi felállt, és megkérdezte a kötekedő férfit, hogy miért szól bele a beszélgetésükbe.

Mindkét férfi állva kiabált egymással, majd az egyik férfi többször megrúgta a másikat. A megrúgott férfi a betonon hagyott  levágott faágak közé esett, majd felállt. A verekedést kezdeményező férfi a földről felálló félmeztelen férfit ököllel ütötte, többször megrúgta, majd a földre szorította. A földre került férfi újra felállt, ekkor már ő támadott a másik férfira, a karját rángatta, a nyakát átkarolva a betonra rántotta, a hasára ráült és a jobb öklével az arcát ököllel hétszer megütötte. Ezzel eltörte a megütött férfi orrcsontját, homlokcsontját, valamint vállizületét,  e sérülések tényleges gyógytartama 8 hét volt.

A kötekedő férfi is megsérült, mindkét kezén, térdén, lábán, nyolc napon belül gyógyuló horzsolásokat szenvedett el a másik férfi általi bántalmazása közben, emiatt nem kérte a támadó megbüntetését.

Az ügyészség a vádiratban az egyik, büntetett előéletű férfival szemben súlyos testi sértés bűntette miatt végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre, a másik férfival szemben garázdaság vétsége miatt pénzbüntetésre tett indítványt.  

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !