Kódnyelven árulta a kábítószert a budapesti díler

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy 52 éves férfival szemben, aki 2020 nyarától az elfogásáig, jelentős mennyiségű kokaint és marihuánát értékesített Budapesten, amelynek során a megrendelt adagokat kódnyelven egyeztette a vevőivel.

A vádirat szerint a vádlott legkésőbb 2020 nyarától kezdődően, egészen a 2021 májusában történt elfogásáig kokainnal és marihuánával kereskedett Budapest területén.

Az elkövető az általa beszerzett kábítószereket egy VII. kerületi bérelt lakásban tárolta, és azokat nagyobb részben a baráti, illetve ismerősi körébe tartozó személyeknek értékesítette, a fennmaradó részt pedig elfogyasztotta. A férfinak legalább 16 visszatérő vásárlója volt, akiknek a megrendelt kábítószert többnyire az erzsébetvárosi lakásban adta át, de volt olyan is, hogy a vevők lakására, vagy forgalmas belvárosi vendéglátóhelyek környékére beszélték meg az átadással egybekötött találkozót. A vádlott a megrendelés részleteit kódnyelven egyeztette az ügyfelekkel, amelynek során a mennyiségeket jellemzően a „perc” és „idő” szavak használatával egyeztették.

A nyomozók a férfit 2021. május 5-én a soroksári piac környékén fogták el, amikor éppen kokaint adott át az egyik ügyfelének. A rendőrök ezután a díler erzsébetvárosi lakásán több mint 1,5 kilogramm kokaint, valamint marihuánát is találtak, továbbá a kábítószerek porciózásához szükséges eszközöket, és kábítószer-kereskedelemből származó készpénzt - mintegy 3.500.000 forintot és 1400 eurót - is lefoglaltak.

A Fővárosi Főügyészség az 52 éves férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !