Sorozatcsalók rendőrkézen

A megalapozott gyanú szerint a 23 éves nő és 26 éves társa különböző tárgyakat árultak interneten, majd miután megkapták a pénzt, elérhetetlenné váltak és nem küldték el a termékeket. A hajdúhadházi rendőrök üzletszerűen elkövetett csalás miatt indítottak büntetőeljárást velük szemben.

A Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy helyi és egy téglási lakossal szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsítottak az interneten hirdettek különböző tárgyakat, majd a sértetteket arra kérték, hogy előre utalják el a vételárat és a postaköltséget. A tranzakciókat követően a termékeket – amikkel nem is rendelkeztek – nem küldték meg, majd elérhetetlenné váltak.

A nyomozók 2022. december 1-jén a 23 éves hajdúhadházi nőt és 26 éves téglási férfit elfogták, majd előállításukat követően kilencrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. Mindketten beismerő vallomást tettek. A rendőrök vizsgálják, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatóak-e további bűncselekmények elkövetésével.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !