12 autót loptak el a fővárosból, autópálya pihenőkből, illetve vidéki városokból

A ferencvárosi rendőrök befejezték a nyomozást azzal a két férfival szemben, akik a gyanú szerint 12 autót loptak el a fővárosból, autópálya pihenőkből, illetve vidéki városokból - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IX. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás bűntett és más bűncselekmények gyanúja miatt folytatott eljárást G. Gyulával és F. Tamással szemben, akik a nyomozók gyanúja szerint 2019 novembere és 2020 májusa között 12 személygépkocsit loptak el Budapestről, Győrből, az M1 autópálya egyik pihenőjéből, Budaörsről, Dunakesziből és Tatáról.

A rendőrök egy telephely átkutatása során ellenőriztek több gépjárművet, amikor több körözött, valamint ismeretlen eredetű járművet is találtak. A nyomozók visszakövették a szállítást végző trélereseket, majd megállapították, hogy a két férfi a településeket járva szemelt ki elhagyatott vagy műszaki hibás járműveket, majd bárkinek az engedélye vagy kérése nélkül eltulajdonították azokat, és eladták autóbontók részére. Négy alkalommal V. Csaba nevű társuk is részt vehetett a bűncselekmények elkövetésében.

A nyomozók ezen kívül három másik férfit a lopott járművek megvásárlásáért számoltattak el.

A nyomozók F. Tamást és G. Gyulát tizenkét-rendbeli lopás bűntettel, valamint utóbbit még egyrendbeli egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettel is gyanúsítja. V. Csabát négyrendbeli lopás bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként. T. Imre, valamint D. Ferenc fejenként négyrendbeli pénzmosás bűntettéért felelhetnek, míg G. Árpádnak egyrendbeli pénzmosás bűntettét róttak a terhére.

A nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, a keletkezett iratokat pedig megküldték az illetékes ügyészség részére.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !