Keresés ebben a blogban

A büntetés súlyosítását kéri az ügyészség a Békés megyei emberkereskedő nővel szemben

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség súlyosabb büntetést indítványozott azzal a nővel szemben, akit a bíróság emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt nem jogerősen 6 év fegyházbüntetésre ítélt.

Az ügyben a Szarvasi Járási Ügyészség emelt vádat a Gyulai Törvényszéken . Az ítéleti tényállás szerint a Békés megyei nő interneten ismerkedett meg a kiszolgáltatott helyzetben lévő két sértettel, akik hozzá költöztek, majd  a nő befolyása alá kerültek. A nő többször bántalmazta a sértetteket, akiket 2019-2020 között erőszakkal arra kényszerített, hogy Svájcban, Németországban és Magyarországon prostitúciós tevékenységet végezzenek, amelyből származó jövedelmet a nőnek átadtak. A vádlott ezen felül arra kényszerítette a sértetteket, hogy részint vele, illetve a távollétében a szarvasi lakásán keressék fel az idős sértettet, akit gyógyszerrel elkábítottak, majd az értékeit elvették 700 ezer forintot meghaladó értékben.

A Gyulai Törvényszék a nőt 2 rendbeli emberkereskedelem bűntette és rablás bűntette miatt 6 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte valamint vagyonelkobzás keretében elvonta az emberkereskedelem során szerzett jövedelmet.

Az ítélet nem emelkedett jogerőre, mivel ellene az ügyészség a szabadságvesztés súlyosításáért, a védelem enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészség fellebbezését fenntartotta és indítványozta a szabadságvesztés súlyosítását.

Az ügy a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !