Keresés ebben a blogban

Rács mögött az egész falun át randalírozó ittas férfi

A Pásztói Járási Ügyészség indítványára Nógrád megye nyomozási bírója elrendelte egy 30 éves ecsegi férfi a letartóztatását, aki egy család több tagját is bántalmazta, majd rátört a házukra és megrongálta az autóikat.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2022. november 27-én, délután, lakóhelyének italboltjában ittasan szóváltásba keveredett egy fiatallal, akit pofon is ütött. Ezután hazaindult, útközben azonban találkozott a megütött fiatal édesapjával, akit verekedésre hívott fel, majd ököllel és tenyérrel is ütni kezdte, a dulakodás közben az árokba is beestek.

Ezután a férfi otthonában egy baltát és egy kést vett magához, elment a bántalmazottak házához, ahol a személygépkocsijuk üvegeit baltával betörte és a motorháztetőt beszakította. A ház ajtajának üvegét késsel betörte, egy ott lakó nőnek eközben a kezén és fején sérüléseket is okozott. A betört bejárati ajtón az ámokfutó bejutott az ingatlanba, ahonnan a család tagjai a gyanúsítottól való félelmükben, a hátsó ajtón keresztül kimenekültek.

A támadó a ház udvarán álló másik autónak a baltával betörte az oldalsó üvegeit és a szélvédőjét, valamint a karosszériáját is megrongálta. A rongálással okozott kár hozzávetőlegesen 500.000 forint volt.

A férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság, rongálás és könnyű testi sértés miatt indult el a büntetőeljárás.

Mivel a férfi számos alkalommal volt már büntetve, legutóbb alig egy évvel ezelőtt szabadult, a nyomozási bíró az ügyészi indítvánnyal egyezően a férfi letartóztatását a bűnismétlés veszélyére figyelemmel elrendelte.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !