Tettes elfogva, ültetvény felszámolva

Az illegális növények szigetszentmiklósi helyszínű termesztéséről érkezett fülest a felderítők két hónap alatt lejárták. A 45 éves célszemély nem is sejtette, hogy 2022. november 14-én reggel jelentős létszámú társaságot kap. A rendőrök betódultak és pincétől a padlásig végig járták a házat. Utóbbiról derült ki, nem régi fényképalbumok, kinőtt ruhák tárolására szolgál, hanem egy kannabisz ültetvény 12 nm²-es otthona. Kiépített világítóberendezés, elektronikai és szellőztető rendszer (ventilátorokkal, szellőző csőhálózattal, ipari szűrőkkel, keringető szivattyúkkal, párásítóval, infra lámpákkal, hőmérséklet szabályozóval, trafókkal), illetve tápoldatok, vegyszerek segítették a növények termesztését. A padláson összesen 170 növény - 86 tő virágzó, mellette 2 elszáradt, valamint egy fekete nejlonzsákban 82, már levágott, nagy valószínűséggel egy korábbi szüretből maradt növény csonkja hevert - olvasható a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.

Az igazságügyi botanikus szakértő helyszíni vizsgálata is alátámasztotta, THC tartalmú Cannabis Sativa L fajhoz tartozó egyedeket találtak.

A felszámolt illegális kertészet mellett lefoglaltak félmillió forintot és a célszemély mobiltelefonját.

Az ültetvény gazdáját a rendőrök előállították, esetleges fogyasztásra utaló drogtesztje negatív lett, így alappal feltehető, hogy a bejelentett munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi a növényeket nem saját igényeinek kielégítése céljából nevelgette.

A férfi panaszt tett a gyanúsítás ellen, ám többet nem mondott.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya kábítószer birtoklása bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított ellene eljárást, egyben kezdeményezték az őrizetbe vett férfi letartóztatását. Az ügyészség nem tett indítványt a kényszerintézkedés elrendelésére, ennél fogva a 45 éves szigetszentmiklósi férfi szabadlábon védekezhet. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !