Fejszével ütötte haragosa fejét egy férfi Tiszagyulaházán

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy férfival és egy fiatalkorúval szemben, akik haragos viszonyuk miatt kerültek egymással konfliktusba, illetve a felnőttkorú a sértett életére tört.

A vád szerint a vádlottak a bűncselekmény elkövetését megelőzően haragos viszonyban álltak egymással, továbbá a férfi haragban van a fiatalkorú nagyapjával, a sértettel is.

2021. március 6-án, 19 órakor a fiatalkorú az élettársával Tiszagyulaházán gyalogolt nagyapja háza felé, amikor összetalálkoztak a férfival. A felnőtt provokatív magatartása miatt a két férfi között szóváltás, majd dulakodás alakult ki, amit észlelték a fiatalkorú rokonai, ezért a párt bekísérték a sértett házába. A férfi hazament, azonban felindultsága fokozódott, magához vett egy 80 cm hosszúságú bozótvágó kést, valamint egy fejszét, és azokkal elment a sértett házához.

A férfi bekiabált az udvarra és a házban tartózkodókat megveréssel, illetve megöléssel fenyegette. Ezt észlelve a felháborodott sértett kiment az udvarra ,és távozásra szólította fel a férfit, aki tovább fenyegetőzött. Erre a sértett az utcára ment, ahol a férfi a fejsze élével egyszer erőteljesen megütötte a fejét. A sértett a támadás következtében a földre esett, és az eszméletét is elvesztette.

Ezt látva a fiatal fiú kirohant és rátámadt a férfira, aki a vízelvezető árokba esett. A fiatalkorú rátérdelt az árokban fekvő férfire és őt ököllel többször megütötte a fején, a homlokán, illetve a mellkasán.

A férfi bántalmazása következtében a sértett a koponyáján vágott sérülést szenvedett, amely 8 napon belül gyógyult, azonban figyelemmel az eszköz jellegére, a bántalmazás módjára és az erőbehatás nagyságára, valamint a sérült testtájékra megállapítható, hogy a férfi a sértett halálába belenyugodva cselekedett.

A fiatalkorú a férfinak 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket okozott, azonban a fejet ért ütések következtében olyan agyi sérülés keletkezett, amely életveszélyesnek minősül.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség a férfi ellen emberölés bűntettének kísérlete, míg a fiatalkorú vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken.

A főügyészség a vádiratban a férfival szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés, míg a fiatalkorú elkövető vonatkozásában felfüggesztett fiatalkorúak börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !