Kaszával és láncfűrésszel rendezte a vitát a borsodi férfi

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy huszonéves férfi ellen felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt, aki egy délutáni vitás helyzet után az esti órákban felelősségre vonta a sértett férfit, Ennek során egy több, mint két méteres kaszával megütötte, majd a hangoskodásra kiérkező másik férfire is rátámadt, hozzádobott egy beindított motoros láncfűrészt.

A vádirat szerint a vádlott lakóhelyén, egy borsodi kistelepülésen, két egymás szomszédjában lakó férfi – akik egyébként rokoni kapcsolatban vannak – a saját udvarukról egymásnak átkiabáltak, hangosan vitatkoztak. A mellettük lakó férfi – az ügy későbbi egyik sértettje – átment az ingatlanra és azzal vetett véget a veszekedésnek, hogy a vitázó felek egyikét a házba bekísérte.

Este a vádlott az utcán megszólította a sértettet azzal, hogy miért akarta megverni az egyik vitatkozó felet. A sértett nem foglalkozott a vádlottal, és annak társaságában lévő hozzátartozóival, hanem a háza irányába ment tovább, mire a vádlott hozzálépett és egy több, mint két méter hosszú kasza fanyelével a vállán megütötte olyan erővel, hogy a nyél karórésze eltört. A sértett ijedtében beszaladt a saját házába.

A hangoskodás viszont tovább folytatódott, erre lakásából kiment az utcára az a férfi, aki még a délelőtti vita részese volt. Amikor őt meglátta a vádlott, egy benzinmotoros láncfűrészt vett magához, beindította, a férfi irányába futott, majd a láncfűrészt rádobta a férfira, ami a mellkasának ütközött, 8 napon belül gyógyuló roncsolt, metszett bőrsérüléseket okozva.

A férfi könnyű testi sértés vétsége miatt nem terjesztett elő magánindítványt.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben közérdekű munka büntetést indítványozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !