Elnézte a lámpát, balesetet okozott, a szabályosan közlekedő sofőr keze több helyen eltört (videó)

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 46 éves gépkocsivezetővel szemben, aki Ferencvárosban csak a mellette elindulókra figyelve, a rá vonatkozó piros lámpa ellenére behajtott egy kereszteződésbe, és karambolozott az ott szemből, szabályosan kanyarodó másik gépkocsival.

A vádirat szerint a vádlott a IX. kerületben közlekedett gépkocsijával, ahol a Kvassay úton a Soroksári utat keresztezve Csepel irányába kívánt tovább menni. A férfi az 5 sávos úton megállt a Soroksári út előtti piros lámpánál, az egyik egyenesen tovább haladó sávban. Neki bal kéz felől 2 olyan sáv volt, amelyből a gépkocsik balra, a Soroksári útra tudtak rákanyarodni. Amikor a balra kanyarodást engedő fényjelző készülékek zöldre váltottak, ebből a 2 sávból a járművek megkezdték a kanyarodást. A vádlott, aki csak a mellette elinduló járművekre koncentrált, nem észlelte, hogy egyenesen még mindig piros a lámpa, ezért behajtott a kereszteződésbe, és ekkor – féktávolságon belül – összeütközött az ott szemből, zöld jelzésre, szabályosan közlekedő sértett autójával. A baleset következtében a sértett keze több helyen eltört.

A vádlott a figyelmetlenségével, így azzal, hogy az irányadó piros fényjelzés ellenére a kereszteződésbe behaladt, alapvető közlekedési szabályt sértett meg, és ezzel okozta a balesetet.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfit közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja. A kerületi ügyészség arra tett indítványt a vádiratban, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, és a férfival szemben büntetővégzéssel pénzbüntetést szabjon ki, továbbá határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől.

A baleset előzménye és az ütközés a térfigyelő kamerák felvételét tartalmazó alábbi videón látható:

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !